Samarbeid Skolebibliotek

Praksis i skolebiblioteket

Å ha en student i praksis er både lærerikt og inspirerende

Siden slutten av februar har vi hatt en student ved bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet i praksis hos oss. Vibeke Skaaheim har fått prøve hva det vil si å jobbe i et aktivt skolebibliotek, med mange forskjellige oppgaver hver dag. Vi har fått gleden av å vise fram alt det morsomme vi setter i gang med og gjennomfører i skolehverdagen.

Vibeke ønsker å fokusere på litteraturformidling i oppgaven hun skal skrive i forbindelse med praksisoppholdet. Derfor har vi lagt vekt på ulike formidlingsformer mens hun har vært her. Hun har vært med på formidling til lærere på kunst, design og arkitektur, og medier og kommunikasjon, shared reading for en norskklasse med elever med kort botid i Norge, og et fast opplegg for en engelskklasse hver uke.

Skolebiblioteket ved Elvebakken videregående skole er ikke den eneste skolen som har tatt imot student i vår. Desiree Fidan ved Foss videregående har hatt Simon Katsaris i praksis hos seg. Vi ble derfor enige om at vi skulle ta med våre respektive studenter på besøk til hverandre. På den måten fikk vi vist Vibeke og Simon at vi har et fagnettverk mellom de videregående skolene i Oslo, vi fikk vist hvordan ulike skolebibliotek kan se ut, og de fikk et lite innblikk i hvordan vi jobber på de to skolene.

På besøk på Foss videregående skole. Fra venstre: Ingrid Svennevig Hagen, Tone Lindtein, Vibeke Skaaheim, Simon Katsaris og Desiree Fidan

Vi har et ansvar for å sørge for god rekruttering til skolebibliotek i fremtiden. Det er viktig å vise hvor allsidig, spennende og morsom jobb vi har.

0 kommentarer på “Praksis i skolebiblioteket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: