Skolebibliotek

Skolebibliotek i vinden

Skolebiblioteket ved Gamlebyen skole ble kåret til Årets bibliotek 2022

Torsdag 12. januar ble det kjent at skolebiblioteket ved Gamlebyen skole i Oslo er kåret til Årets bibliotek 2022! Hurra! Prisen deles ut av Norsk bibliotekforening og er en anerkjennelse av det viktige arbeidet som foregår i biblioteket. Når prisen går til skolebiblioteket ved Gamlebyen skole, er det ekstra velfortjent! Skolebibliotekar Elisabeth Jensen Lombnæs og rektor Geir Johansen har jobbet systematisk gjennom mange år for å skape leselyst og sørge for lik tilgang til gode kultur- og leseopplevelser for elevene.

Samtidig er dette en anerkjennelse av Oslo kommunes satsing på skolebibliotek de siste årene. Siden Oslo Kommune er ansvarlig for hele skoleløpet, har kommunen med Cathrine Bergan i spissen kunnet utarbeide en Skolebibliotekstandard for Osloskolen og en Kvalitetsutviklingsplan for Osloskolen for å sikre gode skolebibliotek til alle elever i hovedstaden.

Når et skolebibliotek vinner den gjeveste anerkjennelsen et bibliotek kan få, er det en seier og en inspirasjon for alle skolebibliotekarer landet rundt. Gratulerer så mye til skolebiblioteket ved Gamlebyen skole, takk for at dere setter skolebibliotek på dagsordenen!

Foto: Ingrid Svennevig Hagen

0 kommentarer på “Skolebibliotek i vinden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: