Skolebiblioteket skal være synlig i hele skolen, men hva betyr egentlig det? På en stor skole som Elvebakken er det lett at noen elever benytter skolebiblioteket mer enn andre. Det er ikke noe galt i det, så lenge vi sørger for at alle elevene vet om tilbudet, og at de kommer innom skolebiblioteket i forbindelse med undervisningen. Det vil alltid være noen som bruker biblioteket mer enn andre. Men dersom elevene regner med at vi ikke har noe å tilby dem, da må de tro om igjen! Den siste tiden har jeg prøvd ut et lite formidlingsstunt for å nå fram til en annen del av elevmassen enn den som vanligvis holder til i skolebiblioteket.
På utstyrsavdelingen hos Lucas Lizana kan elever på studieretningene medier og kommunikasjon, og informasjonsteknologi og medieproduksjon låne kamerautstyr, lydopptakere og annet teknisk utstyr de trenger for å løse oppgavene sine. Hos Lucas er det alltid trivelig å være, og da jeg var innom ham i vinter la jeg merke til mange elever jeg vanligvis ikke ser i skolebiblioteket. Så da begynte jeg å stikke innom utstyrsrommet for å slå av en prat, hver dag.



Lucas og jeg fant ut at vi ville prøve noe nytt. For å vekke interessen hos medieelevene, lånte jeg ut en bunke bøker som Lucas kunne ha liggende på utstyrsrommet – fotobøker, bøker om lydteknikk og film. I samtaler med elevene som liker å henge på utstyrsrommet trekker Lucas inn bøkene og tipser dem om at de kan låne flere lignende bøker hos oss. Forhåpentligvis vil vi se en positiv virkning av dette uformelle samarbeidet. Uansett er det et godt eksempel på hvordan man kan synliggjøre skolebiblioteket i flere deler av skolen.
0 kommentarer på “Synlighet i skolen”