Samarbeid Ukategorisert

Synlighet i skolen

Hvordan gjøre skolebiblioteket synlig på andre arenaer i skolen?

Skolebiblioteket skal være synlig i hele skolen, men hva betyr egentlig det? På en stor skole som Elvebakken er det lett at noen elever benytter skolebiblioteket mer enn andre. Det er ikke noe galt i det, så lenge vi sørger for at alle elevene vet om tilbudet, og at de kommer innom skolebiblioteket i forbindelse med undervisningen. Det vil alltid være noen som bruker biblioteket mer enn andre. Men dersom elevene regner med at vi ikke har noe å tilby dem, da må de tro om igjen! Den siste tiden har jeg prøvd ut et lite formidlingsstunt for å nå fram til en annen del av elevmassen enn den som vanligvis holder til i skolebiblioteket.

På utstyrsavdelingen hos Lucas Lizana kan elever på studieretningene medier og kommunikasjon, og informasjonsteknologi og medieproduksjon låne kamerautstyr, lydopptakere og annet teknisk utstyr de trenger for å løse oppgavene sine. Hos Lucas er det alltid trivelig å være, og da jeg var innom ham i vinter la jeg merke til mange elever jeg vanligvis ikke ser i skolebiblioteket. Så da begynte jeg å stikke innom utstyrsrommet for å slå av en prat, hver dag.

Lucas og jeg fant ut at vi ville prøve noe nytt. For å vekke interessen hos medieelevene, lånte jeg ut en bunke bøker som Lucas kunne ha liggende på utstyrsrommet – fotobøker, bøker om lydteknikk og film. I samtaler med elevene som liker å henge på utstyrsrommet trekker Lucas inn bøkene og tipser dem om at de kan låne flere lignende bøker hos oss. Forhåpentligvis vil vi se en positiv virkning av dette uformelle samarbeidet. Uansett er det et godt eksempel på hvordan man kan synliggjøre skolebiblioteket i flere deler av skolen.

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “Synlighet i skolen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: