Aktiviteter i skolebiblioteket Litteraturformidling Skolebibliotek Ukategorisert

Advent i skolebiblioteket

Julekonkurranse, adventskalender og forundringspakker

Desember er alltid en hyggelig måned i skolebiblioteket. Det er fortsatt travelt, men mellom veiledning til fordypningsoppgaven i norsk på vg3 og bokpresentasjoner i engelsk på vg1, sørger vi for å skape god adventstemning med julekalender, konkurranse og forundringspakker.

I år var det riktignok tilløp til panikk i slutten av november, da det viste seg at all julepynten var forsvunnet. Men ved hjelp av enkle midler har vi klart å pynte til advent i år også.

Det er ingen sak å henge opp lyslenker når man har greie elever som trår til.

I år har vi en julekonkurranse hvor elevene kan vinne et gavekort fra Tronsmo bokhandel på kr 400. De deltar ved å skrive en bokanbefaling på et rødt hjerte og henge lappen opp på vinduet i skrankeområdet vårt. På den måten får jeg vite hva elevene anbefaler selv, og jeg kan få tips til bøker vi bør kjøpe inn til samlingen vår.

Bokanbefalinger i vinduet

Årets adventskalender er en enkel idé som jeg har brukt tidligere, men med nye bokanbefalinger i år naturligvis. Jeg har laget 24 hjerter og hengt dem opp på utstillingshylla vår. Hver dag i desember setter jeg fram en ny bok og legger ut et bilde og en anbefaling på Instagram. Bøkene er selvfølgelig til utlån.

Anbefalingskalenderen brukes til å vise fram ulike deler av samlingen vår

Utlånsstatistikken gikk rett til værs etter at jeg i forrige uke lanserte juleforundringspakkene. Den siste uken har det kommet inn 50 bestillinger fra elever (og noen få ansatte) som ønsker å sikre seg en hard pakke til jul. Jeg bruker samme spørreskjema og framgangsmåte som i fjor.

Forundringspakkene fra skolebiblioteket utfordrer elevenes lesevaner

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “Advent i skolebiblioteket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: