Foredrag Samarbeid

Bokomslag

Hvordan jobber en grafisk designer? I dag fikk elever i programfaget grafisk design høre Aslak Gurholt fra Yokoland fortelle om hvordan han jobber med bokomslag for Flamme forlag.

Vanligvis er jeg mest opptatt av å formidle det som befinner seg mellom permene i en bok. I dag var likevel fokus på bokomslaget, ikke innholdet. Lærer Gro Drotninghaug og jeg samarbeider nemlig om et spennende prosjekt om bokomslag i programfaget grafisk design. Elevene skal få i oppgave å lage bokomslag til tre utvalgte titler i biblioteket, og vi skal stille ut resultatet her når de er ferdige med oppgaven.

Aslak Gurholt i samtale med undertegnede etter foredraget.

I dag fikk elevene hennes møte Aslak Gurholt, mannen bak designbyrået Yokoland, i skolebiblioteket. Klassen består av interesserte elever på vg2 og vg3. Aslak snakket om hvordan han jobber med å lage bokomslag for Flamme forlag: hvordan prosessen er, hvor mye arbeid som ligger bak forskjellige typer utgivelser, og hva som er viktig å tenke på når man vil jobbe som grafisk designer. Det ble en interessant og lærerik økt for både elever og ansatte. Elevene fulgte med og stilte mange interessante spørsmål. Vi har laget en utstilling i biblioteket med mange av bøkene som Aslak har designet, og han hadde selv tatt med noen flere eksempler. Jeg er veldig glad for at stadig flere lærere ønsker å samarbeide med skolebiblioteket om slike prosjekter, og håper at vi kan gjenta dette neste år.

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “Bokomslag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: