Litteraturformidling Samarbeid Ukategorisert

Welcome to the library!

Hva kan skolebiblioteket tilby engelsklærere?

Sterke jenter i amerikanske ungdomsromaner

I dag skal jeg presentere skolebibliotekets tjenester for engelsklærerne her på Elvebakken. Vi kan blant annet tilby et godt utvalg engelskspråklig skjønn- og faglitteratur, litteraturformidling i engelsk på alle nivåer, temauke og Pop-up-bibliotek. Mulighetene er mange, og det ønsker jeg å vise dem! Målet mitt er at lærerne skal forstå at skolebiblioteket er en god samarbeidspartner som kan støtte dem i undervisningen og bidra i elevenes læringsprosess.

I forbindelse med presentasjonen har jeg laget et «metaopplegg» hvor jeg skal snakke om hva vi kan tilby, samtidig som jeg viser dem hvordan en litteraturformidlingsøkt i skolebiblioteket kan arte seg. Jeg har laget plakat, utstilling og en presentasjon og kommer til å samle lærerne rundt langbordet vårt – på samme måte som jeg gjør med elevene. Vi har kjøpt inn mange gode bøker tilpasset ulike lese- og språkferdigheter: lettleste romaner, young adult-romaner (på vers), noveller og romaner fra ulike deler av den engelskspråklige verden. I tillegg vil jeg gjøre dem oppmerksomme på at skolebiblioteket naturligvis også tilbyr faglitteratur som kan trekkes inn i engelskundervisningen.

Som skolebibliotekar har jeg alltid vært opptatt av å vekke leselyst hos elevene gjennom å presentere dem for litteratur som de ikke visste at de ville like, bøker som utvider horisonten deres og får dem til å se verden i et nytt lys – kort sagt god og aktuell litteratur i forskjellige sjangre. Men for å få til dette, er det alfa og omega å samarbeide med lærerne. Det er ikke slik at alle elever finner veien til biblioteket av seg selv. Noen vet ikke hva vi kan tilby, og noen er ikke interesserte i å lese fordi de aldri har fått lov til å velge bok selv. Derfor er det viktig å tilrettelegge for best mulig samarbeid for størst mulig faglig utbytte – og leselyst!

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “Welcome to the library!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: