Bokhandler Terje Thorsen og jeg har kjent hverandre siden jeg begynte å jobbe som skolebibliotekar i 2005, og leste tegneseriene Maus og Persepolis på hans anbefaling. Siden den gang har det blitt mange samtaler om litteratur generelt og tegneserier spesielt, og det var derfor på høy tid at vi fikk til et samarbeid utenfor tegneseriekjelleren på Tronsmo. Jeg inviterte Terje til skolebiblioteket for å snakke om tegneserier, fordi vi har et felles ønske om å vekke nysgjerrighet omkring
den niende kunstart og få flere til å lese tegneserier. Arrangementet var åpent for alle og foregikk i midttimen. Vi snakket blant annet om Maus av Art Spiegelman, Persepolis av Marjane Satrapi, Kobane Calling av Zerocalcare, Palestina av Joe Sacco, Heimat av Nora Krug, Frykt og medlidenhet av Ane Barstad Solvang og En frivillig død av Steffen Kverneland.

I forkant av arrangementet hadde vg2-elever på Interiør og utstillingsdesign jobbet hardt for å lage tegneserieutstilling og det ble en flott ramme for samtalen! Du kan lese mer om forarbeidet her. Både Terje og jeg var imponerte over hva de har fått til på kort tid. Kanskje får de prøve seg på et ordentlig butikkoppdrag hos Tronsmo bokhandel ved en senere anledning? Utstillingen varer fram til påske.

Tusen takk til alle som kom for å høre på, takk til interør og utstillingsdesign vg2 for en flott utstilling, og sist men ikke minst vil jeg rette en ekstra stor takk til Terje Thorsen for en fin samtale!

Foto: Miriam Kim Johannessen og Ingrid Svennevig Hagen

0 kommentarer på “Tegneserier til folket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: