Fra første februar i år har jeg jobbet på Elvebakken videregående skole i Oslo. Utsikten over fotballbanen på Valle Hovin videregående skole er byttet mot utsikt rett ut i Hausmannsgate – og det kan jeg faktisk like. Jeg har fått 1400 nye elever jeg skal bli kjent med, en rekke lærerkollegaer og andre ansatte (jeg har ikke rukket å hilse på alle ennå, det er så mange), og ikke minst en bibliotekarkollega. Det er veldig fint å være to på en så stor skole. Sammen skal vi løfte skolebibliotekdelen av læringssenteret Solli Plass til å spille en enda viktigere rolle i elevenes læring.

For å komme i gang og bli litt kjent med elevene, arrangerte vi Valentinsverksted i forrige uke. Da engasjerte vi elever på Interiør og utstilling til å dekorere biblioteket for oss. De laget noen fantastiske pompoms som dessverre måtte tas ned da arbeidsdagen var over. (Jeg skulle gjerne hatt dem hengende, for det ble så fint.) Mange elever deltok på arrangementet som pågikk hele dagen. Vi har et flott langbord her som det er hyggelig å samles rundt og som egner seg godt til slike formål.

Ingen sak å pynte opp skolebiblioteket, når man har så kreative og flinke elever

Fredag i forrige uke holdt jeg min første bokprat på Elvebakken for halve 1STA som skulle velge seg et skjønnlitterært verk å lese i norsk. Resten av klassen kommer rett etter ferien. Jeg presenterte to bøker jeg hadde lest i fjor, Mer av Hakan Günday og Alle dagers ende av Jenny Erpenbeck. Dessuten snakket jeg litt om to bøker jeg ikke hadde lest ennå, men som jeg har fått anbefalt av andre skolebibliotekarer: Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge av Liv Marit Weberg og Den ukjente drømmeren av Laini Taylor.

Halvparten av elevene i 1STA fikk presentert bøker før vinterferien
Her er noen av de nye bøkene elevene i 1STA kunne velge mellom da de besøkte skolebiblioteket før vinterferien

Denne uka er det vinterferie og min kollega Miriam og jeg har begynt å oppgradere samlingen, flytte litt om på hyllene og tenke ut hvordan vi ønsker å ha det fremover. Det kommer til å bli forandringer og det gleder vi oss over begge to.

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “Ny jobb, ny utsikt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: