Forfatterlandslaget 2018 – Kopi
Forfatterlandslaget i fotball på Intility Arena, 11.09.2018

For andre år på rad har skolebiblioteket i samarbeid med toppidrett i dag arrangert fotballkamp mellom elever og Forfatterlandslaget i fotball. Klokka åtte i morges møttes en gjeng forventningsfulle forfattere klare til dyst på Intility Arena. Tanken bak prosjektet er å åpne øynene til elevene for litteratur innenfor forskjellige sjangre, og vise dem at det går an å forene flere interesser – som for eksempel fotball, lesing og skriving. Elever på vg1 og ansatte ved skolen var tilskuere på tribunen. Kampen endte 5–1, med en strålende innsats fra begge lag! Etter kampen tok de veien til skolebiblioteket, hvor fire av forfatterne – Johan Mjønes, Lars Haga Raavand, Audun Mortensen og Thomas Espevik – møtte elevene til forfattersamtale.

Jeg ønsket å legge opp programmet i biblioteket litt annerledes i år enn i fjor. Alle de fire forfatterne fikk på forhånd i oppgave å forberede et innlegg om sitt eget forhold til fotball og til lesing og skriving. Jeg ba dem også om å lese utdrag fra eget forfatterskap og anbefale en bok skrevet av en kvinnelig samtidsforfatter. Det ble to fine seanser på 45 minutter for omtrent 75 elever i hver omgang.

Johan Mjønes leste fra den nyeste romanen sin Heim, hvor han skildrer livets sluttfase gjennom en 93-åring som bor på sykehjem. Han anbefalte elevene å lese Agnes Ravatn. Lars Haga Raavand leste fra sin siste diktsamling Vannsikt og anbefalte elevene å lese Victoria Kiellands roman Dammyr. Audun Mortensen leste fra VM-boka Fotballspillere som rimer. Mortensen arrangerte dessuten en liten konkurranse. To elever var så heldige å svare riktig på hvilke to fotballspillere det er som pryder forsiden av boka (Pogba og Drogba). De vant hvert sitt eksemplar av boka. Mortensen anbefalte kona Viktoria Durnaks bok Torget, i tillegg til Lotta Elstads satiriske roman Jeg nekter å tenke. Thomas Espevik leste fra sin roman Hva ville Johannes gjort, og anbefalte diktsamlingen Dette skjer ikke av Ida Lórien Ringdal. Han ga bort sitt eksemplar til en heldig elev som forhåpentligvis oppdager gleden ved å lese poesi etter dette!

Tusen takk til alle som deltok i dag og en spesiell takk til Forfatterlandslaget for deres engasjement og entusiasme –  kan vi nå kalle dette en tradisjon?

0 kommentarer på “Forfatterlandslagets revansj

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: