imgo
Foto: Lejla Huseincehajic

Onsdag denne uka holdt jeg min første bokpresentasjon i programfaget internasjonal engelsk – på engelsk. Faglærer Lejla Huseincehajic og jeg ønsker at elevene skal få innblikk i forfatterskap fra hele den engelskspråklige verden, innenfor ulike sjangre. Derfor skal klassen komme til biblioteket fast, én gang i uka, for å jobbe med faget og i slutten av økta skal jeg bruke fem minutter på å presentere én ny bok hver gang. Jeg kommer til å presentere litteratur som kan knyttes til kompetansemålene i internasjonal engelsk. Listen over alle bøkene jeg presenterer vil bli distribuert til elevene i klassenotatboken i OneNote. Én gang i måneden skal elevene snakke om hva de leser, og anbefale bøker for hverandre. Både Lejla og jeg er av den oppfatningen at det er viktig å snakke om litteratur, og vi håper at dette igjen kan inspirere flere av elevene til å lese mer engelskspråklig litteratur.

Som en innledning til dette prosjektet valgte jeg å presentere essayet We should all be feminists av Chimamanda Ngozi Adichie. Det er en fin introduksjon til et spennende forfatterskap og en kort bok for dem som ikke vil gi seg i kast med en murstein helt ennå.

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

1 kommentar på “What are you reading now?

  1. Lejla Huseincehajic

    Alltid klar for spennende prosjekter med deg, Ingrid! Gleder meg til denne litteraturreisen 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: