Studieteknikk2Vi er godt i gang med skoleåret og denne høsten har jeg (som alltid) mange spennende prosjekter på planen. For å få elevene våre i gang med skolearbeidet har ledelsen, IT-pedagogen og jeg laget et introduksjonskurs om målarbeid. Elevene våre skal sette seg mål i alle fag og det er viktig at de har noen strategier for hvordan de skal nå disse målene. Alle klassene har vært innom biblioteket i 45 minutter hver og foredraget skal følges opp av lærerne, i de ulike fagene, gjennom skoleåret.

Ved Valle Hovin vgs bruker vi mange digitale lærebøker, derfor er det lite arbeid med utdeling av lærebøker. Kun matematikk og norsk har valgt å ha papirbøker. Det gjør det enklere for meg å delta aktivt i elevenes læringsarbeid helt fra skolestart. Jeg har som mål å få alle elevene til å lese bøker gjennom hele året. Det er motiverende når de synes utvalget vårt ser spennende ut og de finner noe de liker. Norsklærerne oppfordrer elevene til lesing og sender dem til skolebiblioteket for å låne bøker allerede nå. Det er ikke nok å si «jeg har en bok hjemme». Det har jeg også, men det forhindrer meg ikke fra å låne mange forskjellige bøker på biblioteket.

Skolen utvides med ett nytt trinn, og vi har fått dobbelt så mange kolleger i høst. Det betyr at det er mange flere elever og ansatte å jobbe sammen med – det er veldig bra. I år tilbyr skolen vg1 og vg2. I programfaget internasjonal engelsk har faglærer Lejla Huseincehajic og jeg planlagt et tett samarbeid, hvor klassen skal legge undervisningen til skolebiblioteket én time hver uke. Elevene skal lese, diskutere og presentere engelskspråklig litteratur for hverandre og jeg skal ha en ukentlig bokpresentasjon for dem.

I år som i fjor planlegger vi å få besøk av Forfatterlandslaget. Det var et vellykket arrangement, og vi satser på at det skaper engasjement hos vg1 i år også.

Torsdag 27. september arrangerer NBF Skole Skolebibliotekseminar 2018 på Nasjonalbiblioteket. Jeg er med i styret og vi  ser frem til en innholdsrik fagdag om lesing og kildekritikk i videregående skole. Påmeldingsfristen er 9.september.

Og dette var litt av programmet fram til høstferien…

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “Travel høst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: