Kjøleskap-abc

Vi er fortsatt inne i vårt aller første år her på Valle Hovin videregående skole. Jeg er svært opptatt av å få i gang gode samarbeidsprosjekter med faglærerne, for å bidra til elevenes læring. Derfor er det veldig artig å jobbe sammen med positive og flinke lærere, som gjerne vil ha meg med på laget. Denne uka har vi gjennomført #poetryweek, et kjempefint prosjekt i engelsk vg1. Alle engelsktimene denne uka var viet engelskspråklig lyrikk, og én av timene jobbet elevene i skolebiblioteket. I samarbeid med lærerne hadde jeg laget tre praktiske oppgaver i uncreative writing, som elevene skulle jobbe med i grupper, eller hver for seg. Det kan du lese mer om i mitt forrige blogginnlegg, #poetryweek. Gjennomføringen gikk over all forventning. Morsomst av alt var det å høre på summingen, fnisingen og den ivrige samtalen i skolebiblioteket. Ikke overraskende handlet de fleste av diktene til gutta om sex, men siden hverken ordet sex eller andre ord knyttet til kjønnslig omgang forekom i magnetutvalget, måtte 16-åringene ty til metaforer. Deres lek med helt vanlige ord førte dermed til flere gode samtaler om hvordan ord skifter mening utifra hvilken sammenheng de står i, og om hva litteratur er. Denne filmen gir dere et sammendrag av opplegget i skolebiblioteket.

#poetryweek av Ingrid Svennevig Hagen på Vimeo.

 

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

1 kommentar på “#Poetryweek oppsummert

  1. Lejla Huseincehajic

    Vi hadde mange gode og spennende diskusjoner om dikt i klassen, men aktivitetene i biblioteket var uten tvil det elevene likte best. Veldig gøy å samarbeide med en dedikert bibliotekar som utvikler og styrker et aktivt og levende skolebibliotek for alle elever 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: