Albania

Mitt leseprosjekt i 2018 – Europaprosjektet – har virkelig satt fart i leselysten. I forrige uke søkte jeg etter forfattere fra flere land i Europa, fikk mange gode lesetips fra venner på facebook og bestilte en mengde bøker fra Deichmanske bibliotek. Det har fått meg til å tenke over hvor mange land i Europa jeg egentlig ikke kjenner til. Jeg håper at dette leseprosjektet vil gjøre noe med det. Under min hyllevandring på Majorstuen filial tidlig i forrige uke var gleden derfor stor da jeg dumpet over Mappe 12 fra Tirana – Et internasjonalt eventyr, fra 2017.

Ylljet Aliçkas roman er en politisk satire over internasjonalt diplomati. Vi følger de ansatte i en internasjonal organisasjon, som har etablert seg i Tirana på 1990-tallet for hjelpe lokalbefolkningen etter diktaturets oppløsning. Men disse «internasjonale» er mest opptatt av sin egen karrierestige og synes de «lokale» er mest til bry. Diplomatenes mangel på kulturforståelse, dannelse og kløkt gjør at møtene mellom dem og albanerne byr på utfordringer. Mappe 12 fra Tirana er en morsom og underholdende roman, og ble en overraskende start på leseåret 2018.

Albania ble tilfeldigvis første land ut i Europaprosjektet, jeg kommer altså ikke til å lese bøkene i alfabetisk rekkefølge etter hvor forfatterene kommer fra.

Aliçka, Y. (2017): Mappe 12 fra Tirana – Et internasjonalt eventyr, Oslo: Bokvennen

 

Skolebibliotekar med et brennende engasjement for leselyst, læring og skolebibliotek. Jeg er utdannet litteraturviter og jobber som faglig leder for læringssenteret ved Elvebakken videregående skole i Oslo.

0 kommentarer på “A for Albania

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: